De wereld verandert razendsnel. Daarom grijpen we graag terug op het verleden waarin alles nog overzichtelijk was. We zijn nostalgisch. Maar het oude kopiëren we niet zomaar, we halen er elementen uit die we in een nieuw jasje steken. Door ze uit te vergroten, te veranderen of soms alleen details te gebruiken.

Oud in een nieuw jasje!

20140129_golden_age_garden (2)

De 16de en 17de eeuw staan momenteel volop in de belangstelling. Vooral onze Gouden Eeuw spreekt tot de verbeelding. Dat leidt in de tuin tot hernieuwde aandacht voor klassieke elementen zoals pilaren, kapitelen en grote vormen. We laten ons weer inspireren door klassieke tuinbeplanting in elegante en decoratieve vormen.

20140129_golden_age_garden (3)

Ook laten we ons inspireren door ons koloniale verleden en de etnische invloeden uit exotische gebieden. We geven een eigentijdse, vrije interpretatie van de rijkdom uit de tijd van de VOC. Daarom benutten we grote potten en vazen op voet, decoratief vlechtwerk en inlegwerk, gouden en koperen details, zowel glanzend als mat. Kortom: we zijn toe aan een decoratieve tuin die zijn wortels heeft in onze Gouden Eeuw. De Golden Age Garden.

20140129_golden_age_garden (4)

VORMEN
Klassieke en romantische vormen, vaak uitvergroot. Nieuw maar toch vertrouwd.

MATERIALEN
Luxe, kwalitatief hoogwaardige materialen: natuursteen, donker hout, gouden koperkleurig metaal, vlechtwerk, luxe kunststof.

DESSINS
Historische dessins, portretten van historische meesterschilders. Exotische dessins zoals batik, ikat, vlechtpatronen en dierenhuiden. Vaak in duotone en op een luxe manier uitgevoerd.

KLEUREN
Hernieuwde aandacht voor zwart maar dan wel met een hoogglans oppervlak. Daarnaast warme naturellen, aangevuld met goud en koper. Als kleuraccenten benutten we de rijke kleuren van halfedelstenen zoals smaragd, agaat en tijgeroog.

PLANTEN
Planten die in sierlijke vormen geknipt kunnen worden zoals buxus (Plant van de maand maart 2014). Zwarte bladpunten worden gecombineerd met elegante bloemen zoals de lelie en de iris. Planten met donker blad zoals de heuchera (Plant van de maand mei 2014). Ook strelitia staat prachtig.