Tuinplant van de Maand januari

In januari zijn de meeste tuinplanten in ‘winterslaap’, maar gelukkig zijn er uitzonderingen. Het heideplantje bijvoorbeeld zorgt hartje winter voor kleur in de tuin. Deze robuuste tuinplant met kleine bloemetjes is er eentje om van te houden. Maak eens kennis met de Tuinplant van de Maand januari en sluit ‘em in je armen.

Bloeiende liefde

Heide(botanische naam: Erica)kan zowel in de volle grond als in potten geplant worden. Het kleurrijke struikje wordt ongeveer 25 centimeter hoog en is daarom bijzonder geschikt om vooraan in de border te planten. De kleine bloemetjes hebben een rode, paarse of witte kleur en nodigen uit om van dichtbij te bewonderen. Heide staat garant voor minimaal een winter vol kleur… de plant bloeit tot ver in april!

hou_van_hei_tuinplant_vd_maand4 - kopie

Bij elkaar

Als de weersomstandigheden het toelaten, kun je ook in januari tuinieren. Heerst er Elfstedenkoorts en is de tuingrond bevroren… wacht dan liever tot alles weer ontdooid is!Het planten is zeer eenvoudig: maak een gaatje in de grond, stop er een heideplantje in en druk goed aan. Wanneer je heide een plekje in de border geeft, zet ze dan in groepjes bij elkaar. Dat valt in een kale wintertuin goed op en geeft een natuurlijk en kleurig effect.

hou_van_hei_tuinplant_vd_maand2 - kopie

DIY-tip

Maak van ijzerdraad een hartvorm, bind er wat takjes heide langs en hang het geheel op. Niet alleen decoratief maar tevenseen subtiele hint aan je partner dat het over een paar weken Valentijnsdag is…

hou_van_hei_tuinplant_vd_maand3 - kopie

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.mooiwatplantendoen.nl.